Ortopedik Terlik Nedir?

 

Hastane terliği, doktor terliği, hemşire terliği, sabo terlik benzer biçimde isimleriyle yaygın olarak malum; uzun saatler devam eden nöbetler, hasta yoğunluğu şeklinde durumlarda adeta vazgeçilmez bir gereksinim haline gelen ortopedik terlik, ayak anatomisine en uygun taban özelliğine sahip terlik çeşididir.

Çoğunlukla doktor, hemşire, cerrah, eczacı gibi sağlık personelleriyle bağdaştırılmasının kaynağı, fedakarca yoğun ritmde günler süren mesailere dayanır.

Ayağın anatomisine uygun tasarlanmış yapısı ve cilde uygun malzemelerden üretilmesi yardımıyla ortopedik terlik modelleri çok daha rahat çalışma konforu yanı sıra rahat hareket kabiliyeti sağlar.

Saatler süren bir ameliyatta ayakların rahat etmesi cerrah için oldukça önemli olduğu kadar, gün aşırı nöbet tutan, bir hastadan diğerine koşturan hemşireler için de en yakın arkadaş konumunda.

Son dönemde özellikle plaj modasında, yazlık sandalet yada terlik olarak da kullanımı popülerleşen köpük ve poliüretan tabanlı, yumuşak ve üst yüzeyi delikli ortopedik terlikler sıcak mevsimlerde ayağın hava almasını sağlayarak yürüyüş kalitesini yükseltiyor.

Ek olarak giyip çıkarması da basit olduğundan çocuklar için tercih edilen terlikler içinde ilk sıralarda yer alıyor. Ebeveynler bu durumdan epey memnun.

Ortopedik Terlik Kullanmanın Faydaları: neden Önemli?

 

Maksimum Basış Konforu: Uzun saatler yoğun tempoda, koşturmaca içinde çalışanlamış olur, nöbet sırasında gece boyu ayakta kalan sağlık çalışanları veya gün içinde evde kullanmak için ortopedik terlik basış konforunu en üst düzeye çıkarır.

Hava Alabilen Yapı: Sabo terlik, ortopedik terlik şeklinde kullanışlı çeşitler kullanılan malzemesi ve delikli yapısı yardımıyla hava alır. Hava alan ayak ve terlik içi koku yapmaz, ayağı terletmez ve mantar gibi enfeksiyonlara niçin olmaz.

Kullanım Kolaylığı: Giyip çıkarmak çok kolaydır. Acil bir durumda kolayca giyilebilir yada değiştirilebilir.

Dezenfeksiyon: Yıkamak, dezenfekte etmek zahmet vermez. Bu açıdan ameliyathanede tercih edilebilir; keza uzun devam eden ameliyatlarda ve çeşitli operasyonlarda ayak konforunu sağladığı için mantıklı bir seçimdir.

Çukur Topuk Taban: Vücudun tüm yükü ayak topuklarında toplandığı için sabo terliklerde bu bölüm çukur şeklinde tasarlanır.

Ayak Anatomisine Uygun Kavisler: Topuk konumlamasının yanı sıra ortopedik terliklerde topuktan ayağın iç kısmına doğru ve kenarları, uca doğru ise parmakları tamamen kavrayan, hareket kabiliyetine uygun kavisler yer alır. Böylece ortopedik bir terlik giydiğinde ayağının her noktası, tam da anatomisine uygun şekilde sarmalanır.

Adım Desteği: Basış konforunu artıran kavisli yastıklı yapı ayrıca tarak kısmınden hafifçe desteklidir. Bu özelliği sayesinde sabo terlik, adım atma kolaylığı sağlayacağı için eklem, bel, diz ve omurga yapısını da korumuş olacaktır.

Kaymaz Taban: ek olarak kaymaz, kaydırmaz yapıya haizdir. Böylece zemini ıslanabilecek yemekhane, tuvalet, banyo vb. Alanlarda çalışan şefler, aşçılar, ustalar ya da temizlik görevlilerinin kayma, düşme gibi tehlikelerle karşılaşma oranını en aza indirir.